Obesegrade 2024, men …

Obesegrade 2024, men …

Foto: Jeremiah Kero. Hade ingen bild från dagens fajt, så du får nöja dig med undertecknad, alias kapten gråskägg, i mitt esse mot Steelers.

… det satt hårt inne.

Uppsala borta. Första fajten på det nya året. Vi vann hemma med 94-90. Uppsala har fyra spelare med dubbellicens i Basketligan (SBL). Marcus Stålberg jagade Challe Barton igår och Sarunas Pabreza idag. Och det var nog tammefan lika jobbigt.

Vi kom till start med åtta spelare, sedan Philip Molander stukade foten i torsdags. Känslan i laget inför fajten var bra. Vi har inte tränat ihjäl oss direkt i mellandagarna, några spelare har vilat helt (läs Jonte) enligt superfysio Yvonne Severéns rekommendationer förstås. Med en halvtimme kvar innan uppkast tejpas det fortfarande fötter, Stenis kör sin vanliga antiuppvärmning och sitter mest på en stol och jag tror att han njuter av tillfället. Av att det är match igen. Han är sådan. Men han är inte någon uppvärmningsdemon. I ärlighetens namn så vinner vi sällan några uppvärmningar. Vi vinner desto fler matcher.

Lädret i luften. Vi spelar bra gubbe. Snackar. Håller Uppsalas skyttar borta från fria treor. Även anfallet funkar. Vi svingar boll och kommer till skott. Hänger en del, men har lite mycket turn overs. Vårt fina försvar tvingar dock fram fler turn overs från Uppsala. 26-29 efter Q1. Tre upp. Men vi var upp åtta och tappar lite mot slutet av perioden.

Tempot höjs i Q2. Intensiteten i Uppsalas D ökar. De sätter hård press på våra guards. Kommer undan med en del knuffar och vi blir irriterade. De vinner Q2 med 22-21. Två upp i halvtid.

I tredje går det lite troll i det rödgula lägret. Vi får inte längre sving på bollen. Har ytterligare några turn overs, som får coachskäggen att gråna och lagfoulsen lutar rejält fel med åkersbergaögon sett. Uppsala vinner tredje med 28-23. Minus tre inför fjärde. De har rejält go. Högtflygande Kyle Bynoe bjuder på en mäktig block och ett par aggressiva ringskakningar.

Ska vi torska premiärfajten 24? Nej, i helvete heller, lover vi varandra dyrt och heligt. Fight club är årets melodi. Vi måste fightas i 40 minuter för att ha en chans denna säsong. Det gjorde vi och vann 8 av 12 fighter innan jul och det fortsatte vi med i fjärde. Vi tar tillbaka kommandot och leder med tre med sekunder kvar. Då dundrar Stålberg i en trea och plötsligt är vi i over time. Kort paus och så fem nya minuter på tavlan. Vi inleder förlängningen starkt. Försvaret biter, bollen vårdas och lädret trillar i. Philip Gjerulf hamnade tidigt i foultrubbel, men visade klassen i Q4 och förlängningen. Han tar några direkt avgörande returer och lägger i dem. Sarunas Pabreza såg stundtals ut som bambi på hal is och låg mer han stod upp idag, men satan vad han fightades. Sarunas gör 23 poäng, precis som Gjerulf, och Jonte. Inte fan blev det någon mer vila för vår lagkapten, som loggade 40 minuter och bara blev bättre och bättre ju längre matchen led. Elias Wilenius och Lukas Gyllensten gör också starka insatser, ja alla åtta bidrog till segern. För seger blev det. Vi vinner förlängningen med 4-12 och matchen med 99-107.

Vi samlas i omklädningsrummet efter matchen. Jag låtsas börja prata om curl runt screener, alla ser ut som frågetecken, Arre Lindgren i gatukläder mest av alla, sedan kan jag inte hålla mig. Glädjevrålet känns i hela kroppen. Laget flyger upp. Vi hoppar och klappar om varandra. Nionde segern för säsongen. På tretton försök. Vi hänger på i toppen. Som tabellfemma just nu.

På lördag den 20/1 kl 12.00 är det Frysen hemma i Åkersberga Sph. Vi vann mot dem borta efter förlängning. Bäddat för nytt drama med andra ord. Hoppas vi ses på läktaren då!

Bästa baskethälsningar

//Coach Jens

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *