Hallå där, coach Jens Larsson, hur är läget i herrlaget inför seriepremiären?

Hallå där, coach Jens Larsson, hur är läget i herrlaget inför seriepremiären?

– Läget är bra. Spelarna och vi coacher är laddade inför seriepremiären i Basketettan Norra, lördagen den 23 september kl 14.30 i Åkeshovshallen mot Alvik.

Ni genrepar nu på söndag den 10 september mot Superettan-laget Norrort, klockan 15.00 i Tibblehallen CC.

– Ja, jag är väldigt tacksam att Norrort ger oss den här chansen igen. Vi möttes ju i fjol och då vann de med 24 poäng om jag minns rätt. För oss är det viktigt att få en rejäl värdemätare och komma upp i tempo inför seriestarten.

Berätta om årets trupp.

– Vi genomgår en generationsväxling i herrlaget, sedan rutinerade pjäser som Jon Jonsson, Erik Reimegård och Niklas Nilsson har lagt pjucken på hyllan. Dessutom har vi tappat skarpskytten Tom Nilsson till Tureberg i Superettan. Men vi har en stark stomme kvar i Jonte Gunnarsson, som blir ny lagkapten, Arvid Lindgren, Joel Halling, Sarunas Pabreza, Elias Wilenius, Oliver Stenvall, Max Larsson och Liam Östberg. Lägg därtill några unga hungriga talanger födda 06 och 07, U16-landslagets starter och trepoängsbombare Lukas Gyllensten (07), explosive guarden Philip Molander (06) samt lovande unga lirare som Aiden Maier (06), Casper Möller (07), Angus Skogemyr (07) och Oliver Glemryd (07).

Kan det bli aktuellt med ytterligare förstärkningar av truppen?

– Vi har fortfarande ett par rutinerade spelare som vi för en dialog med. En som kommer på träning redan i nästa vecka och en amerikan som gärna vill flytta hit. Men den senare blir om allt klaffar aktuell tidigast kring jul.

Hur ser Basketettan Norra ut i år?

– Tuffare än någonsin. Det finns några klara front runners med ambitioner att gå upp i Superettan; Lidingö, storsatsande Alvik och Aros. Lägg därtill fjolårsvinnarna Umeå och starka Luleå Steelers, som också var på pallen förra säsongen. Dessutom möter vi dokumenterat tuffa lag som RIG Luleå, Jämtland, Blackeberg och AIK samt nykomlingarna Fryshuset, Hammarby (från södra) och Uppsala, så årets serie ser ut som ett jäkla getingbo.

Vad har du och laget för målsättning?

– Övre halvan (sexa eller bättre) skulle vara succé. Men i år kommer vi verkligen ta en match i taget och försöka fightas i 40 minuter varje match och vara glada för varje poäng vi tar. Med den inställningen så vet vi att vi är tuffa att möta.

Hur har sommarträningen varit och hur har det sett ut på träningarna sedan ordinarie träningar startade 21/8?

– Sommarträningarna har varit bra. Vi har alltid många gästspelare som är med och tränar på somrarna, före detta rödgula lirare med stort Åkersberga-hjärta, bland andra Hampus Åhlin, Philip Gjerulf, Max Andersson och Vilhelm Bodingh. Och så Tom Nilsson förstås. Killarna har också jobbat hårt med lagets duktiga fysio Yvonne Severén i Crossfit Boxen i Vallentuna, som du kunnat följa här på lagets FANPAGE. Det har garanterat blivit fler kilo muskler sedan förra säsongen.

Kommer ni sälja årskort till hemmamatcherna även denna säsong?

– Absolut, de trycks om någon vecka och kommer att marknadsföras här. Självklart kommer du även kunna köpa biljetter i Åkersberga Sporthall.

När är det hemmapremiär?

– Söndagen den 8 oktober kl 15.00 mot Blackeberg.

Berätta om din nya roll i klubben.

– Jag är halvtidsanställd coach sedan 15 augusti med ansvar för hela herr- och pojksidan i Åkersberga Basket och kommer att hålla nio träningspass i veckan.

Du blev dessutom utsedd till ÅRETS COACH i klubben 2022/23, grattis!

– Tack, lita på att jag bär den t-shirten med mycket stolthet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *