Publikrekord i Åkersberga Sporthall

Publikrekord i Åkersberga Sporthall

Foto: Claes Andersson

109-75 mot Alvik.

Inför 146 personer.

Smaka på det … 146 personer!

Jag fattar att det inte låter så mycket i ligasammanhang.

Men i Basketettan är det mycket, tro mig.

Det säger något om vart Åkersberga Basket är på väg.

Klubbkänslan växer sig starkare för varje dag.

Är allt sammet och rosor?

Nej, självklart inte.

Det finns massor av saker som vi behöver förbättra som klubb.

Men det värmer en gammal basketstöts hjärta när P12/13 springer in på planen med herrlagsspelarna och bjuder på härlig energi i halvtidsshowen.

Eller när P10 hoppar och sjunger:

En svan, en ko en Bergabo (eller något liknande).

Matchen då?

Hemmalaget gick till jobbet från start. Vann första med 20-17. I andra var vi på väg att rycka flera gånger, men de gröna räddades av tre straffkast och en trea efter 23,5 sekunders intensivt försvarsspel. Men vi vinner andra med 31-21 och går till halvtidsvila med 51-38.

Vi dressade nio gubbar idag och alla var på bästa spelhumör. Niklas Nilsson styrde spelet från bakplan och bredde några smarriga mackor för sina lagkamrater. Lagkapten Erik Reimegård, Arvid Lindgren och Jon Jonsson höll hov i tresekundersområdet, försvarsspelet var starkt, returtagningen stabil och det bjöds även på ett par finfina blockar.

Elias Wilenius startade och gjorde allt annat än en tandlös fajt. Likaså Sarunas Pabreza, som bjöd på stundtals skarpt passningsspel och tuffa avslut.

Lukas Wallengren gjorde stabila byten, bjöd på ett par riktigt smarta passningar och dundrade i en trea och ytterligare tre pinnar. Oliver Stenvall gör en riktigt bra match. Försvaret är alltid topp notch, men idag scorade han ett par viktiga poäng när matchen fortfarande stod och vägde, hade en steal och tre assists.

Matchens lirare var dock utan tvekan Tom Nilsson, som strugglat lite den senaste tiden, men var idag på bästa spelhumör. Tom gick 10 av 13 från golvet, varav 3 av 5 från down town och hade en mäktig matchdunk till hemmapublikens jubel.

Poäng: Tom Nilsson 28, Arvid Lindgren 19, Elias Wilenius 17, Sarunas Pabreza 14, Erik Reimegård 13, Jon Jonsson 6, Lukas Wallengren 6, Oliver Stenvall 4 och Niklas Nilsson 2.

Detta var Åkersbergas nionde seger för säsongen i Basketettan Norra och just nu ligger vi på sjätte plats i den jämna och tuffa ligan. Nästa match är nu på söndag den 12 februari kl 15.00 i Åkersberga Sporthall, när ett av årets stora överraskningslag, RIG Luleå, kommer på besök. Då jagar hemmalaget revansch efter förlust 99-84 i säsongsupptakten. Hoppas vi ses då!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *