SVENSKA H19-MÄSTARE 2022

SVENSKA H19-MÄSTARE 2022

ÅKERSBERGA BASKET ÄR SVENSKA H19-MÄSTARE 2022!!!

Har precis landat hemma vid köksbordet efter en intensiv Final 4-helg i Uppsala.

SM-GULD … smakar på ordet och översköljs av en våg av stolthet och nostalgi.

Det är 13 år sedan den här fantastiska gruppen tog sina första stapplande steg på en basketplan.

Det har blivit några fler sedan dess.

Inför dagens SM-final mot Nässjö hade jag skrivit ner några stolpar på ett papper. Där stod bl a 10 000-tals timmar i Söra, sommarträningar i Skärgårdsstad, Domarudden, Muskelfest, MTC, Sandalägret, Scania Cup-silver, SM-guld som U16 i Norrköping 2019, turneringar i Finland, Litauen och Spanien, tre Stockholmsfinaler. Varav ett guld. (för en vecka sedan).

Jag drog några av anteckningarna för grabbarna när vi samlades vid straffkastlinjen strax innan uppkast. Vi stod där i en tight cirkel och jag tror att varenda spelare kände en enorm stolthet.

Förutom alla sportsliga framgångar, så finns det något viktigare i den här gruppen. Resan. Vänskapen. Skratten. Och den där känslan av att kämpa för något tillsammans. Det är ovärderligt. Minnen för livet. Tro mig. Jag har varit där som spelare. Minnena från mitt P70-lag och vår resa värmer mer och mer för varje år som går.

Idag skapades nya minnen.

Och jag ger mig fan på att våra killar kommer att känna likadant när de är 52.

SM-finalen mot Nässjö började bra. Inget jävla gladpack idag inte. Men Nässjö visade varför man tagit sig till SM-final. Deras rutinerade coach Micke Eriksson kan varenda trick som finns i bagen och smålänningarna markerade direkt att de inte tänkte lägga sig på rygg. De fightades tillbaka, anförda av 204 cm långe landslagscentern Anton Politis. Vilhelm stod dock emot på ett föredömligt sätt och är en otroligt viktig pjäs i detta stolta guldbygge.

Två upp i halvtid.

Ryktet om dramat i H19-finalen måste ha spridit sig, för i andra halvlek var plan B i Fyrishov en nervdallrande, småirriterad och helt fantastiskt kokande basketkittel. Trots att vi höll jämna steg ytterligare en bit in i tredje perioden så var känslan i laget bra. Rutin från stora matcher är ovärderlig vid sådana här tillfällen. Det visade boyzen idag. Arre Lindgren var överallt och blev bara bättre och bättre ju längre matchen led. Jag tror att han landade på 17 (!) returer och 15 poäng, varav två mäktiga treor som fick Åkersberga-tåget att lämna Nässjö på perrongen. Nu bet försvaret, nu funkade skyttet och energin glödde.

När slutsignalen ljöd stod det 83-74 på tavlan. Stort jubel utbröt. Det är något speciellt att vinna jämna matcher. Och handlar det dessutom om SM-guld så …

Med lite ordning i kaoset, så var det dags för prisutdelning. Djurgården slog Malbas och knep bronset. Silvermedaljer till Nässjö och SM-guld kring följande stolta Åkersberganackar; Max Andersson, Joel Halling, Tom Nilsson, Arvid Lindgren, Vilhelm Bodingh, Oliver Stenvall, Max Larsson, Elias Wilenius, Lukas Wallengren, William Nordgren, Albin Dornbusch, Alexander Karlsson, Teo Grönberg, Liam Östberg och Sarunas Pabreza.

Joel gjorde på nytt en mycket strong match och belönades med en plats i All Star-team tillsammans med Arre, Politis från Nässjö, 11:an från Djurgården och en kille från Malbas som jag inte har koll på. Och hela omgångens mest värdefulla spelare (MVP) gick mycket välförtjänt till Arre, som även prisades som matchens lirare. Stort grattis!!!

Själv stod jag där i larmet och log tafatt.

13 år tillsammans.

Vilket underbart avslut på denna saga, tänkte jag mellan kramar och gratulationer.

Nu lämnar stora delar av den här fantastiska gruppen ungdomsbasketeten för gott och blir seniorer på riktigt.

Som Stockholmsmästare och Svenska Mästare.

Men laget lever vidare. Tro inget annat. Vi kommer att spela Basketettan Norra och H4:an nästa säsong. Dessutom har klubben ett spännande H19-lag på gång nästa år också.

Nu väntar en sista träningsvecka. En sista H4-fajt på lördag. Och en hejdundrandes lagfest. Sedan fem välförtjänta veckors SEMESTER efter 80 matcher och typ 170 träningar.

Tack för ditt stöd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *