Precis hemkommen från tandakuten

Precis hemkommen från tandakuten

20.00 Precis hemkommen efter fyra timmar på tandakuten inne stan. Halva ansiktet bedövat känns det som, men hjärnan snurrar fint. Tror jag.

När årets U19-SM drog igång i slutet av november så var det 32 lag anmälda från Malmö i Söder till Luleå i norr.

I förmiddags klockan 12.00 var det fyra lag kvar.

Åkersberga mötte Djurgården på plan A i Fyrishov, Uppsala.

Nässjö mötte Malbas på plan B.

Vi kom till spel med nästan fullt lag. Sarunas är ju fortfarande borta. Och Max L låg hemma och hostade. Men Tom, Max A, Vilhelm, Joel, Arre, Stenis, Elias, Lukas, Albin, William, Alexander och Teo lirade.

Djurgården drog first blood, medan de rödgula hjältarna hade en hel del ring ut.

Vi förlorade även några defensiva returer i första Q. Men det rättade vi till efter en time out. Sedan funkade D och Reb väldigt bra resten av fajten. Gladpacket på ringjäveln låg dock kvar, men tack vare vårt varierade och tuffa försvar så kunde vi sakta men säkert jobba oss ifatt och förbi. Vi släpper bara in 24 poäng i första halvlek, mot ett Djurgården som verkligen kan skjuta lädret.

Arre dominerade under båda korgarna under hela fajten och var uppe och petade på det mesta och hade dessutom matchens enda dunk, även om Vilhelm hade två mäktiga försök i bakringen.

Andra halvlek städades av utan glans och vi vinner relativt komfortabelt med 75-55 och Arre fick pris som matchens lirare. Även Joel gjorde en riktigt bra fajt.

På andra planen vann Nässjö ännu en rysarseger när de betvingade Malbas med 75-73. Nässjö är välcoachade, har några riktigt smarta spelare och en bjässe i mitten i form av 204 cm långe landslagscentern Anton Politis.

Det blir någonting att bita i, i morgon förmiddag kl 11.00 i Fyrishov B.

32 lag har blivit 2.

Och Åkersberga är ett av finallagen.

SM-final.

Det låter som musik i mina öron.

Hoppas bara att bedövningen hinner släppa tills dess. Annars kan det bli en del konstiga frukter i morgon …

Framåt stolta Åkersberga!

PS! SM-finalen sänds på Solid Sport, om du inte har vägarna förbi Uppsala.