Seger, trolltider och en efterlängtad kråka

Seger, trolltider och en efterlängtad kråka


En vecka innan en match i Basketettan ska en inbjudan skickas till motståndarlaget.
Det kom aldrig någon.

Vi fick 22 minuter på golvet innan uppkast.
Reglerna säger 60 minuter.

När vi väl kom in på golvet för uppvärmning.
Då fanns det inga bollar.

Det är kutym att en speaker presenterar lagen i Basketettan.
Ingen presentation.

När matchen skulle börja så testade sekretariatet 24-sekundersklockan.
Som naturligtvis fastnade i ett öronbedövande brandlarmsläge i minst en minut.

I Q2 började datorn, där matchprotokollet fördes, med en automatisk uppdatering.
Fem minuters avbrott i väntan på ett pappersprotokoll.

Inga statistikpapper.
Tonern i skrivaren var slut.

I halvtid skulle vi prata i omklädningsrummet. Vi fick inte komma in.
Där bytte Superettan-laget Ockelbo om. Vi tog snacket i duschen.

När andra halvlek skulle börja, strulade något igen.
Domarens time out i ytterligare fem minuter.

Sedan flöt det på lite bättre.
Nej, vänta nu. Sa jag att ljuset i hallen slocknade också?

När det går troll i saker, så trollar det ordentligt.

Hade jag representerat AIK så hade jag skämts som en hund som precis slukat lördagssteken. Tjejerna i sekretariatet hade det inte lätt. Men de kämpade på, bad innerligt om ursäkt och gjorde sitt bästa. Jag klandrar inte dem. Däremot undrar jag var AIK:s klubbstolthet tagit vägen? Sättet de behandlar en match i landets tredje högsta seniordivision på är pinsamt. Och det är tyvärr inte första gången. Det enda som det inte gick troll i, var Åkersbergas spel. Det här var en match som vi verkligen ville vinna.

Från första minuten satte vi tonen med brutalt bra gubbe, stabil returtagning, högt tempo och bra bollsving. 54-20 i halvtid talar sitt tydliga språk. Strulet i halvtid fick oss tillfälligt att tappa fokus i tredje, som AIK vinner med 18-12. Ett par äppelpressar fick upp tempot igen och sedan kunde vi dansa ifrån med 32-18 i fjärde och vi vinner med förkrossande 98-56. Eller 56-98 med hemmalagets siffror först. Och då vilade Joel Halling hela andra halvlek på grund av en stel rygg och ett ömt knä.

Detta var en riktig lagseger där alla tio spelare lirade i princip mer än 10 minuter. Elias Wilenius gjorde en riktigt bra match, inte minst när det fortfarande var någorlunda lika. Sarunas Pabreza hade 12 returer och fyra steals och Max Larsson ledde laget med 7 assists. Men planens gigant var utan tvekan Arvid Lindgren med imponerande 28 poäng på 22 minuter, tre blockar och 84-procentigt skytte (11 av 14, varav 4 av 5 från down town).

Första segern i Basketettan 23/24 är ett faktum och det kändes som en dubbelseger. Inte på grund av allt strul, utan för att Philip Gjerulf kritade på för Åkersberga Basket idag. Philip, som gjort två säsonger i AIK i Superettan och en säsong med Södertälje i ligan, kom hem från en kort proffsejour i Spanien härom veckan, som grusades på grund av en stukad fot och minimalt tålamod från den spanska coachen. Men ingen är gladare än vi i laget, som välkomnar Philip med öppna armar. Det är en mycket vass förstärkning och Philip blir en viktig kugge i årets Basketettan och i H21-SM.

Funkar den stukade foten i veckan så får du se Philip i det gulröda linnet redan i hemmapremiären mot Blackeberg på söndag den 8 oktober kl 15.00 i Österåkers Multiarena. OBS! Ej i Sporthallen, då korgarna behöver höjas med 2-3 centimter för att vara godkänd som matcharena i Basketettan. Då hoppas vi kunna bjuda på både inbjudningsbrev, matchprogram, omklädningsrum, bollar, speaker, statistik, musik, fungerande 24-klockor och takbelysning …

Basketfest precis som vanligt med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *