Drama och peperoni

Drama och peperoni

Foto: Yvonne Severén

20 sekunder kvar av fjärde quartern.

92-94.

Vår boll.

Time out.

Hela Åkersberga Sporthall håller andan.

Kvällens match i Basketettan Norra mot tabelltvåan Umeå blev precis så jämn som vi trodde på förhand. Umeå kom till start utan två av sina stora rutinerade spelare David Jallow och Emil Häglund. Hemmalaget saknar ju fortfarande Jonte Gunnarsson (fot) och i morse kastade Jon Jonsson och Niklas Nilsson in handduken p g a sjukdom.

Lika i förutsättningar med andra ord.

Umeå har öppnat årets seriespel starkt med fyra segrar på fem försök inför dagens fajt. De har ett ungt talangfullt lag med ett par spelare som nosar på ligaspel.

Åkersberga också.

Lika där också.

Ifjol vann Umeå klart hemma mot oss.

Och vi slog dem i Söratemplet.

Lika där också.

Första quartern idag böljade fram och tillbaka och slutade 21-21.

Lik … ja du fattar vart jag vill komma.

43-47 i halvlek.

Åkersberga gör en mycket stark tredje period och är upp 73-66 inför fjärde.

Var det dödrycket?

Nej, Umeå bombar sig tillbaka i fajten från trepoängslinjen och leder flera gånger i fjärde och har 92-94 med 20 sekunder kvar av fjärde quartern.

Vår boll.

Time out.

Hela Åkersberga Sporthall håller andan.

Jag tittar på spelarna runt omkring mig. De flesta har jag coachat sedan de var sex år gamla. Nu är de 18-19 och har utvecklats till en grupp fantastiska individer med olika styrkor, alla med en viktig roll i LAGET Åkersberga.

Vi bestämmer oss för att inte vänta till sista sekunden. Vi vill ha lite hängsle och livrem.

Vi väljer inkast på främre planhalvan. Spelet ritas upp för Arre, som varit demoniskt bra matchen igenom. Joel och Tom agerar lockfåglar, bollen når Arres teleskåparmar och Inspector Gadget går till jobbet, gör sin patenterade turn around jumper och …

NOTHING BUT NET!!!!!

Först kippar 100 personer efter andan.

Sedan kommer vrålet.

Vi är i förlängning.

Stenis, Joel, Tom, Arre och Erik kliver in på golvet.

Det krampar lite för båda lagen inledningsvis. Men Åkersberga är något kallare i de avgörande lägena. Joel Halling är på bästa spelhumör, styr och ställer och är ett konstant hot. Stenis fortsätter jaga duktige Umeåguarden Melker Lindblom som gjorde 27 poäng på 43 (!) minuters speltid. Även skarpskjutande Elias Andersson och 203 cm långe Emanuel Forsmark, är uppe i samma arbetsbelastning.

Kanske spelade det roll när det skulle avgöras?

Åkersbergas ben och pannben kändes lite fräschare i crunchtajm. Vi rycker åt oss en fyrpoängsledning och håller avståndet de sista två minuterna och vinner till slut med 102-97.

Poäng: Joel Halling 28, Arvid Lindgren 27, Sarunas Pabreza 14, Tom Nilsson 10, Elias Wilenius 7, Lukas Wallengren 6, Oliver Stenvall 6, Erik Reimegård 4.

Jag har precis avslutat en riktig coachmiddag, kebabrulle framför datorn, med jag hamrar på den här texten. Är skakigt utmattad, fånigt småleende och bukstinn. Kikar som hastigast på tabellen i Basketettan Norr och konstaterar att vi har häng på topp-placeringarna. Just nu ligger vi tvåa bakom Aros från Västerås, men tabellen ljuger lite då vi spelat fler fajter än några andra lag. Men säsongens fjärde viktoria är lika god som en laddad gaffel med kebab, lök och peperoni.

Nu väntar en veckas ledigt för Basketettan-laget, då det kommer att spelas U19- och U21-SM i Åkersberga Sporthall nästa helg. Vi står som värd för denna spännande dubbelomgång och majoriteten av spelarna i Basketettan kommer att försvara våra rödgula färger. Jag lägger upp spelprogrammet här på vår FANPAGE under morgondagen.

Nästa match i Basketettan är lördagen den 26 november kl 15.00 i Åkersberga Sporthall. Då möter vi serieledarna Aros, som vunnit fem av sina sex första fajter.
Framåt stolta Åkersberga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *