Gladpack över toaletten

Gladpack över toaletten

Kommer du ihåg buset med att sätta gladpack över toaletten? Jag ger mig fan på att obesegrade serieledarna Lidingö hade gjort det mot oss i Hersbyhallen igår. Det tog nästan 6 minuter och 0-12 innan vi spräckte gladpacken. Mardrömsstart. Hängande huvuden. Time out. Knutna nävar. Kriga. Vi ger aldrig upp. Fram med hela fruktskålen. Grisa. Pressa. Kötta. Och då började bollarna trilla i också. Förödande 22-8 i första, utbyttes till vinst med 22-24 i andra. Vinst med 23-24 i tredje. Medan vi torskade fjärde med 32-25.

Niklas Nilsson gjorde en av sina bästa matcher i rödgult, spelade med energi, stöttade det unga gardet när det gick tungt och sköt skarpt, Arre Lindgren hade en mäktig matchdunk och Jon Jonsson utsågs som matchens lirare i vårt lag. Slutresultat förlust 99-81. Poäng: Jon Jonsson 20, Tom Nilsson 15, Niklas Nilsson 13, Jonte Gunnarsson 11, Joel Halling 10, Arvid Lindgren 8, Max Larsson 4.

Resultatet är inte mycket att orda om. Speciellt efter den blytunga starten. Lidingö är dessutom bättre än alla lag i Basketettan Norra i år. Det har de ju bevisat genom att göra rent hus hittills. Kan vi slå dem hemma i Söratemplet i vår? Absolut. Nu vet vi att vi kan slå alla lag när det stämmer. För nu har vi mött samtliga och nu vänder serien.

Åkersberga Baskets herrlag, nykomlingar i Basketettan 2021-22, ligger fyra av 12 lag, med 7 vunna och 4 förluster. Tre mot seriens topp 3, Lidingö, Sloga och Tureberg. Den fjärde kom i seriepremiären mot RIG Luleå borta. En veritabel skitmatch. Gissa vilka som kommer till Söra nu på söndag den 16/1 kl 15.00? Rrrrevansch!!! Lita på ett taggat Åkersberga. Kommer du också och stöttar de rödgula som ”6th man” ute på planen?!

Framåt stolta Åkersberga