Sjunde segern i Basketettan

Sjunde segern i Basketettan

Sjunde segern i Basketettan säkrades under söndagseftermiddagen, efter 59-96 vs AIK i Vasalundshallen. Ett AIK som för dagen var förstärkta av erkänt duktiga Superettan-spelarna och välbekanta vännerna Philip Gjerulf och Elliot Johansson. Men återigen visade de rödgula att VI ÄR ETT RIKTIGT BRA LAG. 10 spelare som lirar tillsammans både offensivt och defensivt.

Med ett tufft man-D och dominant returtagning så kunde vi springa golvet effektivt och gjorde en stark första halvlek med ett par riktiga OH, AH och WOW-avslut, som dödade fajten. Andra halvlek blev en transportsträcka mot välförtjänt julledighet. Jonte Gunnarsson och Niklas Nilsson var tillbaka på sin fd hemmaplan och gjorde övertygande insatser inför många vänner och bekanta. Joel Halling var också han på ruggigt spelhumör och visade sin klass. Även Oliver Stenvall måste nämnas, som var i det närmaste felfri i tre perioder innan han valde att lägga ispåsar på sina hårt jobbande knän.

Seger nummer sju placerar Åkersberga Basket fyra i tabellen efter 10 spelade matcher bakom Lidingö, Tureberg och Sloga. Fyra! Hade du sagt det till mig i somras hade jag sagt att du var galen. Vi är ju nykomlingar i landets tredje högsta seniordivision och förlorade dessutom en av lagets bästa spelare för säsongen, Sarunas Pabreza, pga av en eländig knäskada i somras.

Men det här laget överraskar gång på gång. Vi jobbar för varandra alltid. Alla! Det spelar ingen roll om du kommer till Söratemplet en vardagskväll i juli, november eller januari. Stämningen glöder. Viljan att ta upp kampen mot storklubbarna. Viljan att utvecklas. Viljan att vinna. Vi-känslan, skratten, stoltheten och gemenskapen sitter fanimig i väggarna.

Jag vill avsluta med att säga tack till dig som stöttar laget genom att gå på hemmamatcherna och som köper våra kepsar och mössor.

Stort tack också till våra eminenta sponsorer: DNA Bygg, Ortalis, McDonald´s, Sakproj Byggsamordnare, Klinikum Kiropraktik, PT och Rehab, Trend Eagle Kepsar och Mössor, Royal Properties och YMR Kommunikation. 

Utan er hade inte den här satsningen varit möjlig!

Åkersberga Baskets herr- och H19-lag önskar er alla en riktigt God Jul & ett Gott Nytt och Friskt 2022. Vi syns i Söra efter helgerna.