Adrenalin, stolthet och kärlek

Adrenalin, stolthet och kärlek

Av adrenalin. Av stolthet. Av kärlek till vår sport och det här fantastiska laget. Igår tog vi nionde raka segern i U19 div 1 och slog serieledarna i H4:an med 2 poäng. Och så nu dagens drabbning i Basketettan Norra …

Det är inte första gången vi är uträknade på förhand och bevisar motsatsen. Det händer gång på gång. Som idag. Vi möter RIG Luleå, med idel landslagsspelare och en medellängd på mäktiga 198,6 cm. Ett lag som körde över tabelltrean Sloga igår med 30 poäng. Dessutom har vi Jon Jonsson och Arvid Lindgren borta på grund av health and safety protocols …

Vi mönstrade nio spelare där endast tre spelare var längre än Luleås kortaste spelare (!) och en rödgul medellängd på 187,7. Men basket handlar inte bara om centimetrar. Det handlar om hjärta. Och jävlar vad hjärtat pumpar i Åkersberga Baskets herrlag anno 2021/22!!!

Taktiken var solklar. Ut med spelet på golvet. Så långt ifrån korgarna som bara möjligt. Och så KRIGA!!! KRIGA!!! KRIGA!!! På golvet och i luften. ALLA!!!

Vi flög ur startportarna och vårt varierade press-spel bet från sekund 1 och störde Luleålaget till enkla misstag. Pang sa det och så ledde vi med 29-14.

Andra perioden blev jämnare och slutade 24-24.

Efter halvtidsvilan tog det några minuter innan vi scorade och RIG Luleå kröp obehagligt nära. Plus 5 har jag för mig.

Vi förlorade tredje med 8-18 och matchen stod verkligen och vägde. Stämningen dallrade i Söratemplet.

Men så öppnar vi fjärde starkt, vinner den med 18-9 och matchen med 79-65 inför drygt 100 åskådare.

Tom Nilsson, som hittills inte fått chansen i 04-landslaget, gör 26 poäng på 9 av 12 skott, varav 5 av 5 från downtown. Någon från blågult borde kolla hans stats i Basketettan.

Jonte Gunnarsson gör 24 poäng på 39 minuter och 28 sekunder och gör det otroligt bra. Han krigar, sliter, styr och ställer och framför allt gjuter han mod i hela det unga laget. Matchens lirare! Men egentligen går det inte att ta ut en spelare, för det här är en LAGSEGER.

Joel Halling gör 14 pinnar och ormade i otroligt viktiga poäng när matchen stod och vägde.

Lagkapten Erik Reimegård lirar 32 minuter i Arres och Jons frånvaro, Eriks kämpaglöd och försvarsspel är enastående idag. Han ger allt.

Det gör också Oliver Stenvall och Max Larsson, som jagade Luleåspelare konstant, stal bollar och slet ner viktiga returer trots det uppenbara längdundertaget.

Niklas Nilsson spelar aggresstivt D, hörs över hela planen, hade några imponerande assists och steals och visar grymma ledaregenskaper.

Elias Wilenius kliver in och gör ett viktigt jobb i både offensiven och defensiven när glödhete Tom Nilsson behövde vila.

Och sist, men inte minst, (men yngst) Lukas Wallengren, 14 år (född 2007), som tar varenda minut han får i Basketettan med stor entusiasm, och bidrar varje gång han sätter sin fot på planen i både H19, H4 och BE.

Åkersberga Baskets vinner alltså vår åttonde seger i Basketettan Norra. Smaka på den …

Nu är det rast och vila i några timmar innan vi börjar förbereda oss för ännu en intensiv baskethelg. Vi lirar H19-match borta på fredag, hemma mot Blackeberg på lördag 22/1 kl 14.00 i Basketettan och åker till Sundsvall på söndagsmorgonen för ytterligare en ettan-fajt. Samtidigt spelar lagkompisarna H4-match hemma i Söra vs Viby. Som sagt. Huvudet snurrar.

Tack för ditt stöd!