Det är tur att man har starkt hjärta

Det är tur att man har starkt hjärta

Lördagen började med en dramaseger med 63-60 i Herrfyran vs Duga. Kul också att Pontus Lindkvist (född 2005) gjorde sin första seniormatch någonsin och gjorde det med bravur.

Fyra timmar senare kom Jämtland Basket på besök för match i Basketettan Norra. Ett Jämtland med tre spelare som ingår deras ligatrupp, som är ett av Sveriges starkaste lag just nu.

Strax innan uppkast presenterades laget tillsammans med Åkersberga Baskets duktiga P12/13, som fick springa in på planen med herrlagsspelarna. De unga lirarna bjöd även på bejublad halvtidsunderhållning.

I hemmalaget så tvingades både Jon Jonsson och Erik Reimegård att kasta in handduken tidigt i veckan pga förkylningar. Det lämnade plats för 201 cm långe Alexander Karlsson (född 03), som debuterade i Basketettan. Alexander fick 10 minuters speltid och tog för sig bra under korgarna.

En som verkligen dominerade under korgarna var Arvid Lindgren som spelade 35 minuter, gjorde 23 poäng och rev ner imponerande 17 (!) returer. Matchens lirare!

Dagens fajt bjöd inte på något direkt skönspel. Bortsett från nämnde Lindgren så ville inte bollarna trilla i så ofta som vi ville och vi hade dessutom flera oönskade turnovers, som gjorde att vi aldrig riktigt kunde springa ifrån jämtarna. Matchen pendlade mellan plus 10 och minus 4, men till slut lyckades vi vinna med 87-76 och bärga vår sjätte viktoria på 9 matcher i Basketettan.

Poängplockare: Arvid Lindgren 23, Joel Halling 17, Jonte Gunnarsson 15, Tom Nilsson 13, Max Larsson 7, Niklas Nilsson 5 och Elias Wilenius 3.

Nästa söndag den 19/12 möter vi AIK borta i Vasalundshallen kl 15.30 innan jul- och nyårsuppehållet.

Framåt stolta Åkersberga!