Basketliv i en berg- och dalbana

Basketliv i en berg- och dalbana

Livet som coach, spelare och supporter är en berg- och dalbana. I torsdags kväll satt öronen som rosetter i mungiporna efter dramasegern mot Blackeberg. Det gör de inte idag …

Vi visste att det skulle bli tufft mot Tureberg. De är stora, rörliga, spelskickliga och har flera skarpa skyttar. Lagets motor Gustav Moberg snittar 28,1 poäng per match och är en av seriens bästa spelare. Honom hade vi koll på från start. Tom Nilsson och Oliver Stenvall turades om att jaga Moberg, som slutar på, för honom låga, 18 poäng. Men då klev Gustav Kjellson fram, som satte 13 av 14 skott, vilket är makalösa 92,9 %. Hur f-n stoppar man det? Tureberg som lag satte hela 61 procent på treorna i första halvlek och gör 62 poäng. Då är det svårt att vinna.

Trots Kjellsons hot hand så hängde vi med bra i första perioden, som slutade 22-21 till hemmalaget. Men i andra kom rycket. Tureberg gör 40-24 och det var tunga steg in i omklädningsrummet i halvtid. Men vi knöt näven och lyckades vinna tredje med 17-23. Som bäst var vi nere i minus 6, men närmare kom vi inte denna gång. Tureberg vinner rättvist med 102-89.

Jon Jonsson var poängbäst i rödgult med 23 poäng (5 av 8 3-poängare), före Jonte Gunnarsson med 21 och Tom Nilsson 17.

Nu tillåter vi oss vara förbannade ett par timmar och sedan är det dags att blicka framåt. För på lördag den 11 december kl 16.00 möter vi Jämtland hemma i Söratemplet.

Då jävl …

Framåt stolta Åkersberga!