En torsdag i Vällingbyhallen

En torsdag i Vällingbyhallen

Torsdagskväll kl 19.00. Vällingbyhallen. Ett rutinerat Blackeberg på andra sidan. Lite längre än oss per position. Förkylningar på ett par ordinarie spelare. Mardrömsstart. Långsamma fötter. Långsamma beslut. Vi går rakt in i fällan. Den rutinerade basketens förbannelse. 20-5 till hemmalaget. Time out. Vi kommer överens om att vi måste få Blackeberg att springa. Vi flyttar ut kampen på golvet. Börjar pressa, kriga och pusha bollen offensivt. Päron biter. Vi börjar få kontakt. Från 20 ner till 10. Men fortfarande inte helt ikapp. Jon Jonsson biter ihop. Klagar inte, men vi ser att något inte stämmer. Knäna jävlas idag. Jobbigt beslut. Han är vår största stjärna. Men vad fan, hälsan är viktigare. På med ispåsarna och kriga vidare bara. Tunga minuter på Jonte Gunnarsson och Erik Reimegård, som gör heroiska insatser defensivt. Framåt är det det unga gardet som steppar upp. Joel Halling, precis tillbaka efter en månads frånvaro pga av halsfluss och överansträngt knä, blixtrar till som bara Joel kan göra. Han stjäl bollar, styr spelet, attackerar och scorar. Niklas Nilsson och Oliver Stenvall krigar om varje boll, Gabriel L´Estrade och Elias Wilenius gör fina inhopp och ger startspelarna viktig vila. Vi stressar motståndarna till enkla misstag. Och så har vi Tom Nilsson, matchens lirare. Han är överallt. Längst fram i pressen, fightas under korgarna och het från down town. 50 sekunder kvar. Två ner. Joel stjäl bollen. Joel så klart. Lika. Förlängning. Lika igen. Ny förlängning. Taktiken har fungerat. Blackeberg är rejält trötta nu. Men vi har sprungit det där jävla Hackstaspåret under hela pandemin. Vi orkar och vinner efter double overtime med 99-104. Tom gör 27 och 14 returer, Joel 24 och 7 och Erik 14 och 15. Lagkapten Erik gör sin bästa match hittills i Basketettan och fyller Jons saknade 48:or på ett föredömligt sätt.

Femte segern av sju i Basketettan är ett faktum. Hjärta. Det finns så jävla mycket hjärta i den här gruppen. Det här är viktigt för oss. Det märks. Vi ger oss aldrig och det gör oss ruskigt jobbiga att möta.

Idag lätt shooting practice och ny match i morgon lördag 4 december kl 15.00 i Töjnan Sporthall vs topplaget Tureberg, anförda av en av hela Basketettans bästa spelare, Gustav Moberg, som snittar 28,1 poäng per match. Men vad fan, vi ger oss aldrig.

Framåt stolta Åkersberga!