Nära, men ingen cigarr

Nära, men ingen cigarr

Fan vad nära. Men ingen cigarr. Gårdagens drabbning mot serieledande Sloga från Uppsala hade i princip allt. Nerv. Kamp. Feta dunkar. Publiktryck. Och så sex trepoängare av Stefan Zivkovic, fyra av dem i tredje perioden. Det fällde avgörandet. Proffsmeriterade Zivkovic har varit en pass-first guard i Slogas inledande fem fajter, men när Uppsala-laget behövde det som mest klev han fram och vi hann inte ut i våra close outs tillräckligt snabbt. Mycket pga vår stenhårda bevakning av matchens bäste spelare, Dragan Damjanovic, som hängde 32 mot vårt dokumenterat tuffa D. Zivkovic slutade på 26 och Sloga gick segrande ur striden med 94-99, efter en grym krigarinsats av våra rödgula lirare. Inte minst i fjärde, där vi var såååå nära att vända och vinna.

Arvid Lindgren fortsatte att briljera. Han gick 10 av 19 och slutade poängbäst i hemmalaget med 22 poäng, varav en mäktig matchdunk. Jon Jonsson och Jonte Gunnarsson gjorde återigen starka insatser defensivt, i returtagningen och med 15 respektive 14 poäng framåt.

Åkersberga saknade lagkaptenen Erik Reimegård och Oliver Stenvall denna fajt, men William Nordgren och Felix Simoens fyllde deras skor på ett föredömligt sätt.

Nu väntar en matchfri vecka för Basketettan-laget innan vi möter Blackeberg borta torsdagen den 2 december kl 19.00 i Vällingbyhallen och Tureberg borta lördagen den 4 december kl 15.00 i Töjnan SPH. Kanske blir det cigarr då …

Tack för stödet igår!