Fjärde raka segern i Basketettan Norra

Fjärde raka segern i Basketettan Norra

Fjärde raka segern i Basketettan Norra kom under lördagskvällen, efter en rysare borta mot Alvik. Jag måste säga det högt för att det ska gå in, Åkersberga Basket slår mesta mästarnas seniorlag i Åkeshov. Det är svårt att greppa det för den lille killen inom mig, killen som hade pirr i magen varje gång jag klev in på denna heliga basketmark. Hallen där jag fick mina första autografer av idoler som Larry Robinson och Åke Skyttevall. Visst, jag är inte dum i huvudet. Jag fattar att Alvik är inne i en generationsväxling och att de saknade ett par ligameriterade lirare igår. Men detta motståndarlag är BRA. De nämndes som ligakandidater i Superettan för bara något år sedan. Deras unga guards Eskil Levin och Ayman Hussein håller hög standard och så har de en jätte i mitten i 209 cm Sermed Hasan, som hade 28 poäng och 6 ribbor mot topplaget Tureberg i onsdags. Igår gjorde han 7 poäng. Anledningen stavas Jonte Gunnarsson, som gör 20 poäng framåt, men även visar vilken defensiv force han här. Tuff, smart och skolad. Jävlar vilken match han gör. Det gör också Jon Jonsson, som spelade på alla positioner igår, från PG till SF och C. Jon gör 24 poäng och sliter ner 12 returer och utsågs till matchens lirare. Jon och Jonte gav det unga åkersbergalaget precis den trygghet vi behövde när matchen stod och vägde. Och vägde gjorde den. Det stod 66-66 innan vi till slut vinner med 76-82. Jag vill också lyfta fram 17-årige Elias Wilenius, som gör sin klart bästa match i Basketettan så här långt och lirkar i 10 enormt viktiga poäng på 17 minuters speltid.

Idag står herrlagsspelarna i Sörahallen och dömer EB killar och tjejer födda 2010. Snacka om kontraster.

Värt att notera är att även vi saknade två nyckelspelare i skarpskjutande guardsen Joel Halling och Niklas Nilsson, som båda var hemma förkylda. Vi hoppas att de är tillbaka på golvet i veckan för …

… nu på lördag den 20/11 kl 14.00 är det dags för ny hemmamatch i Basketettan. Då kommer obesegrade topplaget Sloga från Uppsala på besök. Ett lag med inte mindre än fem spelare med proffsmeriter utomlands och i den svenska basketligan, en spelare som lirat i det bosniska U20-landslaget och ytterligare en jätte på 209 cm, som lirat i det svenska U20-landslaget. Sloga har en uttalad målsättning att gå rakt igenom Basketettan och upp i Superettan, landets näst högsta seniordivision. Men det finns en liten klubb norr om Stockholm som ska göra allt vi kan för att bjuda upp till dans. ALLA TILL SÖRAHALLEN PÅ LÖRDAG!