Tredje raka segern i Basketettan Norra

Tredje raka segern i Basketettan Norra

I helgen tog Åkersberga Baskets herrar den tredje raka segern i Basketettan Norra, landets tredje högsta seniordivision. Ett ungt och orutinerat Sundsvall Dragons hade inte en chans och segersiffrorna skrevs till 105-35.

Inför matchen hade vi ett fokus och det var att inte släppa just fokus mot tabelljumbon. Det är lätt hänt. Tro mig. Jag har så många gånger varit med om att ställa in pjucken mot lag man ska slå på pappret. Och så har det blivit precis tvärtom. Men så blev det inte i söndags. Inför 125 åskådare gjorde de rödgula processen kort med Sundsvall, trots att vi bl a saknade lagets bäste poängplockare Joel Halling, som var hemma med halsfluss. Vi inledde med ett aggressivt försvarsspel och gick mycket inside på Jonte Gunnarsson och Jon Jonsson och ryckte åt oss en tidig kudde på 20, som sedan bara växte.

Värt att notera är också att 14-årige Lukas Wallengren (född 2007), debuterade i Basketettan och gjorde 5 poäng på 16 minuter, trots en fotstukning i fjärde. Lukas är en av klubbens många unga talanger, och han kommer att få fler chanser att utvecklas i både Basketettan, herrfyran och H19 den här säsongen.

Tom Nilsson dundrade i 23, men återigen handlade det om en lagseger, där ”bänken” svarar för 43 av lagets 105 poäng. Värt att notera är att Åkersberga är bäst i hela Basketettan när det kommer till just bänkpoäng. En viktig kategori om du frågar mig.

Nu väntar betydligt tuffare uppgifter när tabellfyran Alvik står för motståndet på lördag 13/11 kl 16.00 i Åkeshovshallen. Ett Alvik som legat i toppen av Superettan flera år och som har ett par spelare som lirat på högsta svenska nivå och även utomlands. Veckan efter, lördagen den 20/11 kl 14.00 hemma i Söra, är det obesegrade tabellettan Sloga från Uppsala som står för motståndet. Då hoppas jag att Söratemplet kokar!!!

Det blir otroligt spännande att se hur vi står oss mot de allra bästa lagen i serien.

En sak är säker.

Vi kommer att fightas!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *