En tuff period

En tuff period

You rise, you fall
You’re down then you rise again
What don’t kill ya make ya more strong

… för att citera en av världshistoriens största poeter …

… James Hetfield i Metallica.

Vi är inne i en tuff period just nu. Det är inget att sticka under stol med. Förra helgen föll ett decimerat Åkersberga (pga sjukdom) mot serieledarna Tureberg med 16 poäng hemma i Söratemplet. Vi krigade på, men räckte inte till helt enkelt. Tureberg är bättre än oss i år. Punkt.

I lördags kväll lyfte den rödgula truppen från Arlanda terminal 5 med destination Umeå. Efter en sen burgare och en god natts sömn på Scandic Plaza så promenerade vi de knappa 2 kilometrarna till Umeå Energi Arena. Senast vi mötte Umeå, med flera dubbellicenser i basketligan och på samma plats i tabellen, så gjorde vi en av säsongens bästa matcher och vann med 92-68. Då fungerade allt. Det gjorde det inte igår …

Vi hängde med fram till 18-18 efter första perioden. Sedan gick tåget. Umeå var aggressivare och avslutade framför allt klart bättre. För att prata klarspråk, vi hade en sådan där kväll när vi inte hade träffat havet från ett flygplan, utan hade förmodligen lyckats landa bollen på någon liten öjävel i stilla oceanen. Vi går 22 av 76 (!) medan Umeå hänger 34 av 69. Då vinner man inte i Basketettan. Umeå segrar rättvist med 88-54 och passerar oss i tabellen. Fan.

Det var ett minst sagt moloket gäng som landade på Arlanda under söndagskvällen. Men det är inget unikt. Det är idrott. Alla framgångssagor stöter på en vägbula då och då. Och visst skulle man kunna skylla på ditten och datten. Men det hjälper inte ett skit. Det enda vi kan göra är att knyta näven, återsamlas i Söra i veckan och förbereda oss för nästa drabbning. För nu duggar toppmatcherna tätt.

På söndag den 13 februari kl 16.00 kommer Alvik på besök. 19-faldiga svenska mästarna, som är inne i en generationsväxling och garanterat på väg uppåt igen i det svenska seriesystemet. Förutsättningarna är i princip identiska som inför Umeå-fajten. Vi skrev historia den 13/11-21 när Åkersberga Baskets herrlag för första gången någonsin slog Alviks herrlag i en seriematch. Siffrorna skrevs den gången till 76-82 i Åkeshovshallen. Räkna med ett revanschsuget Alvik, som går som tåget i serien och har en torsk mindre än vad vi har just nu. Alla kan slå alla i topen av Basketettan Norra, som är en jäkligt spännande och rolig serie.

Vi kommer att vara grymt taggade inför den tuffa uppgiften och förhoppningsvis är du med och stöttar laget som vår 6th man on the court!!!

Framåt stolta Åkersberga!