I huvudet på coach OLD

Hallå där Jens Larsson, coach för Åkersberga Baskets herrlag, vad betyder det för klubben att ha ett lag i Basketettan för första gången på drygt 30 år?

–Det betyder mycket på många plan, stolthet förstås, men också mer uppmärksamhet och framför allt så ges klubbens ungdomar möjlighet att se riktigt bra basket på hemmaplan.

Berätta om årets lag.

–Vi har en trupp på 25 kontrakterade spelare. Det är en bra mix av rutinerade lirare, som varit uppe och tävlat på den här nivån tidigare (och högre) samt unga hungriga spelare från de egna leden. Stommen är född 03/04, där flera spelare var med och vann USM-guld som 16-åringar 2019.
–Det skiljer 20 år mellan den yngste spelaren, Lukas Wallengren, som är född 2007 och den äldste, proffsmeriterade Jon Jonsson, född 1987, som är en av få spelare i Sverige som kan skryta över att de dunkat över Blake Griffin (!). Vi har också två spännande nyförvärv med meriter från landets högsta serier; barndomsvännerna Jonte Gunnarsson och Niklas Nilsson, från AIK/Solna Vikings.

Vad har ni för målsättning den här säsongen?

–Som nykomlingar är det svårt att ha något annat mål än att försöka hänga kvar. Vi är ödmjuka inför uppgiften med tanke på vilka klubbar som står för motståndet. Det är det officiella svaret. Sedan har vi förstås ett internt mål …
… men så mycket kan jag säga att jag aldrig slutar att förvånas över den här gruppens otroliga attityd till träning och match, VI-KÄNSLAN ÄR FANTASTISK och den har bara förstärkts med de senaste årens nyförvärv, som verkligen gått rakt in i gemenskapen..

Hur ser säsongsplaneringen ut, förutom Basketettan?

– Vi kommer att ha ett lag i H19 div 1 Stockholm och där målet är att kriga om Stockholmstiteln (laget har två silver sedan tidigare). Vi kommer också att ha ett lag i herrar div 4 Stockholm, så att alla i truppen får mycket speltid och ges bästa förutsättningar till fortsatt utveckling. Dessutom är vi anmälda till U19-SM, där vi går in i turneringen som regerande svenska mästare..